14 April 2011

oh em wai bi el oo gi

oh my blog! i missed u!

hahahaha.. haruslah aku tipu je kan. mcm la rajen sgt update..

tibe2 utk lbih kurang 48jam blog aku ilang sepenuhnye. aku bukak blogger home langsung xde blog aku.. itu pun ain yang bagitau.. kalo x aku xsedar pun..

tapi sayang la gak kalo ilang. jadik sebelum ilang lagi baek aku post elok2 video aku hari tu dari sini tu..

ada kate aku xde life, ada kate aku pemalas. tp xde lagik orang kate aku nerd even my life cycle around computer je. mgkin sbb aku xpkai spek kot?



tapi ada something tentang spam, blog spammers a.k.a splogs yang amat penting untuk kite2 tau yang aku blaja dari kejadian kehilangan blog ni..

bepo dat. nape aku kate aku agak nerd? sbb my free time (or whatever of it left now) di spend buat bnda2 video ke, mix up lagu ke, maem photoshop ker...

n ni antara hasilnye..



enjoy!

seterusnye, ke topik hangat bagi aku sejak 2 hari lepas.

sploggers.



aku da sedar kehadiran spam2 blog kat dunia ni sejak beberapa abad yang lalu.. tapi xsangka la begitu dahsyat skali tektik mereka..

tau x camane dorang bule begitu laju skali kuarkan page2 tipu dorg?

tektiknye camni.. dorang akan copy paste post2 neutral dari page korang, curik sane sikit, sini sikit, masuk dlm blog dorang, pastu copy everything dalam lagi 10 page. so dorang punye page tu dapat la isi yang banyak n luas..
n di link kan 1 same laen..

so apparently ada spam copy blog aku, buat byk2, n komputer gugle intrepret sume sbgai spam, n delete sume, termasuk aku..

da terlalu byk spammer smpai gugle terpakse ketatkan tapisan tp masalahnye kalo gugle ketatkan tapisan, kang ada yang original author dianggap sbagai spammer plak..

aku terpakse merayu kat gugle utk on balik aku pnya blog. hampeh pnya spammer..

30 March 2011

~ k e l l ~


about 8 years ago

kell was born



xde la cinonet camtu.

tapi bile aku kat smk segambut jaye baru my true color terkeluar...
baru la aku mlepaks di skolah tengah2 malam sampai orang ingat aku hantu,
bule panjat pagar, tembok skolah, same laju dgn cicak,

basically sangat aktif pada malam hari..

pastu sangat mgantuk pade siang hari n tidoooo je..

so sorang kawan aku si pawe ni mule panggil aku kelawar.



n nk sedap sket, jadi la

01 March 2011

keje ni kan..

Ye, aku setuju dgn wani yang aku memang dah lame tak post pape kat sini.. nak buat camane, teringat bile da pengsan penat nak tido je..

jadi, assalamualaikum...


Macam-macam komen aku dengar sejak sebulan keje nih..

yang awal-awal lagi dah mengalah tu, aku ucapkan semoge berjaya dengan apa yang ditempuhi masa depan.. cuma ketahuilah, apa pun yang kita lalui, pasti ada cabaran. kalau senang mengalah, takkan jauh kita melangkah. yakin je dengan jalan kita, dan ambik step by step. yang penting semangat..

baby steps

tapi (dengan penuh bersyukur) kebanyakkan member-member aku dapat lagi bertahan kat sini walau penuh dengan ujian.. secara jujur aku tak tau apa yang sebahagian dari

23 January 2011

UPDATE!

HAHAHA.. TIBE-TIBE GILE DENGAN HURUF BESAR!
HAHAHAHA...
......
...
CACAT

Pape pun patutnya esok aku mula bekerja secara rasmi, tanpa bantuan orang laen.

Amatlah menakutkan.
Tak tau la nak cakap macam mana.
For my better half yang tau aku punya fobia dengan stranger tawu la.

So aku masuk, pegi carik meja, duduk je sebelah sape2, senyum dengan muka konfiden kat orang laen yang pandang aku dengan aneh tu, dan dengan bangga mula bekerja.

Waniyummy ada kate, aku ada bakat buat muka konpiden dengan tak nampak takut.
Tu sebab aku off hati dengan diri sendri.

Bile orang asing pandang muka aku, oh em gee... Tuhan je tau takutnya aku..

Wish me luck yeah..

15 January 2011

Muneera Allie: It’s Allegedly Suspected

Muneera Allie: It’s Allegedly Suspected: "Alleged: (of an incident or a person) said, without proof, to have taken place or to have a specified illegal or undesirable quality; repr..."